Tavallinen talous Rahaa ei tarvitse hävetä

Tammikuu 2018

Nyt kun helmikuu vetelee viimeisijään on hyvä palata hetkeksi tammikuun tapahtumiin.

Meillä on käytössä taloudenhallintaan itse tehty excel-taulukko, johon syötämme kuukausittain toteutuneet kulut ja menot. Eli kaikesta rahankäytöstä keräämme kuitit talteen ja kuukauden vaihduttua käymme ne läpi lajitellen ja taulukkoon syöttäen. Tämä on nyt toinen vuosi, kun käytämme systeemiä ja tuloksia on alkanut jo tulla. Verrattuna aikaisempaan mutuiluun on nyt kulujen ennakointi parantunut ja rahankäyttö järkevöitynyt. Enää ei ole tullut kuukausia, että tilit olis imetty kuiviin.

Mutta niihin tammikuun lukuihin. En nyt käy kaikkia läpi, vaan nostan mielenkiintoisimpia kohtia esiin.

Tulot tammikuussa nettona oli 4568€. Tämä pitää sisällään palkat, lapsilisät ja S-bonukset.

Menot sen sijaan oli yhteensä 5173€, eli pakkaselle mentiin 605€. Onneksi käytettävissä on edellisten kuukausien ylijäämää, niin moinen ei keikuttanut venettä käytännössä lainkaan. Etenkin kun yllättäviä menoja ei tuohon summaan sisälly lainkaan, vaan kaikki on suunniteltu budjettiin.

Auto oli taas kallis ylläpidettävä, kuukaudessa siihen meni 891€. Verot 188€, polttoaineet 341€, lainan lyhennys 242€, sekä yllättävä huolto 120€. Huoltoa vaativa kohde oli etupyörän laakeri, mutta työt tein itse ja osat sain suhteilla, niin lopputulos oli kohtuu huokea. Ovh tuolle hommalle liikkeessä olisi n.400€.

Tammikuussa muuten eleltiin rauhallisesti, esim. huvitteluihin ei mennyt kuin 166€. Ainoa kohta mikä hieman kaivelee on työreissuissa syntyneet menot 144€, eli 72€/viikko. Työkseni ajan siis rekkaa ollen joka toisen viikon kotona ja joka toisen viikon reissussa. Budjetoinut olen töihin 50€/viikko, mutta nyt talven pimeydessä on taas energiajuoma ja suklaa addiktioni pahentunut, ja se näkyy ylimääräisenä rahanmenona.

Muuta kertomisen arvoista en nyt tammikuulta löydä, mutta kohtahan saadaan helmikuu pakettiin, niin katsotaan mitä sieltä paljastuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää