Tavallinen talous Rahaa ei tarvitse hävetä

Rauhallinen kuukausi

Helmikuu oli aika perus, ei mitään ihmeitä mihinkään suuntaan. Pieniä muutoksia taloudenpitoon tehtiin ja laitettiin yksi meidän neljästä asuntolainasta vuodeksi koroille. Säästynyt 260€/kk on tarkoitus laittaa kulutusluottojen maksuun. Vaimon Visa saatiinkin helmikuussa maksettua pois ja sieltä vapautui nyt vielä 90€/kk lisää käytettäväksi.

Ja tähän nyt pyritäänkin "lumipallo-efektiin" Eli aina kun yksi velka poistuu, lisätään säästynyt raha seuraavan maksuun. Tällöin maksutahti kiihtyy kokoajan ja samalla myös korkoihin menee vähemmän rahaa kuin, että maksaisi hitaammin. Tilanne on siis meidän kannalta win-win.

Tapoja lumipalloon on monia. Eli maksaako ensin korkean koron velat vai aloittaako esim. pienimmistä. Me aloitettiin pienimmistä ja buustattiin laittamalla matalakorkoinen asuntolaina tauolle. Toki noissa Visoissa on myös korkeimmat korot.

Joku varmaan nyt ajattelee, ettei mitään järkeä. Että olisi viisaampaa laittaa säästyneet rahat pörssiin. Itsekkin tekisin niin erilaisessa suhdanteessa. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa, että ollaan jo lähellä suhdannehuippua ja odotetaan laskun alkua, sekä ilmassa myös leijailee korkojen nousun uhka. Joten katsoin viisaimmaksi nyt hankkiutua veloista eroon, että on sitten kassaa sijoituksiin kun laskusuhdanne koittaa.

Pienet numerot vielä tähän loppuun.

Palkat: Oma 2755€ kiitos vaikeiden talvikelien aiheuttamien ylitöiden.

             Vaimo taas tienas 2249€.

Velkoihin meni yhteesä 2119€

Ja auto imi tässäkin kuussa ihan ilman murheita 534€.

Töissä mulla paloi taas ihan liikaa rahaa 180€, mutta nyt kevät tuo ehkä muutoksen tullessaan.

Positiivista oli, että helmikuu jäi plussalle 1280€ verran.

Tästä on hyvä jatkaa maaliskuuhun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää